wwwwww 

                                                                            

Den lukkede hagen, Amy Waldman

 

Dette er en dyp, splittet og intelligent  bok om tilstanden i USA etter 9/11.  Det er et oppildnet hat og frykt mot muslimer uten tegn til forsoning.

I dette følelses kaoset blir det utlyst en anonym konkurranse om et minnesmerke for de falne. Det blir en limbo tilstand før en enda større frykt og redsel utspiller seg da en muslimsk arkitekt vinner konkurransen med forslag om en grønn og frodig hage som minnesmerke etter det verste terror angrepet noensinne i USA.

Juryen kastes øyeblikkelig ut i en heftig debatt om amerikanerne kan tåle at det er en muslimsk vinner, at det kan virke hånende overfor familiene til de falne og overlevende etter terrorangrepet.

Den mystiske vinneren er den pakistanske arkitekten Mohammad Khan, som ville bidra og skape en forsonende hage for de etterlatte, hvor de kunne finne fred og minnes sine kjære. Hans viktigste støttespiller er Claire Burwell som sitter i juryen, hun mistet selv sin mann under terrorangrepet.

Da nyheten når offentligheten når det uante høyder og skaper stor oppstandelse og debatt. Claire og Mohammad Khan befinner seg under sterkt press fra rasende familiemedlemmer, sultne journalister og den vanlige amerikanske innbygger som alle mistet noe den tragiske dagen.

Det er en ettertenksom og fantastisk bra skrevet bok, og tanken går til om det virkelig hadde vært reelt hvordan ville reaksjonen virkelig ha vært?

Dette er en bok som virkelig burde leses og nytes, det er faktisk en av få bøker jeg kunne tenkt å lese en gang til! Tilbake

Kjøp boka her

 

Del på

 

 

 

 

 

 

Siste 10  

bokanmeldelser:

1. Nostradamus testamente, Tom Egeland

2. Putin, mannen uten ansikt, Masha Gessen

3. Blomstenes hemmelige språk, Vanessa Diffenbaugh

4. Det blå rommet, Susan Henderson

5. Sankta Psyko, Johan Theorin

6. Perla, Carolina De Robertis

7. Kjærlighetsgata, Anne Ch. Østby

8. Jeg lever - pappa, Siri Marie Seim Sønstelie og Erik H. Sønstelie

9. Vi må snakke om Kevin, Lionel Shriver

10. Dager i stillhetens historie, Merethe Lindstrøm

 

 

 

 

 

Følg bokanmeldelser på:

   

Bokanmeldelser.com