Barnepiken, Kathryn Stockett

Dette er en lettlest, hjerteskjærende og velskrevet bok om forholdet mellom svarte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på 60- tallet.

Handlingen er lagt til den lille byen Jackson i Mississippi, vi følger tre kvinner og deres svært forskjellige bakgunner.

Skeeter er en ung hvit kvinne som bor hjemme med sine foreldre, hennes store ønske er å bli journalist. Dette er uhørt i moren sine øyne, en kvinnes oppgave er å bli godt gift og få barn.

 

I all hemmelighet begynner hun å skrive en bok om hvordan det er å være svart hushjelp i Missisippi, hun får to stolte, modige svarte hushjelper, Aibileen og Minny til å fortelle om sin hverdag og sine liv hos "sine" hvite familier.

 

Det er historier om svarte hushjelper som ikke kan dele toalettene til de hvite huseierne, det er hjerteskjærende og rørende fortellinger om hvordan de hvite barna ser på barnepikene som sine mødre og hvilket forhold de får seg imellom.

 

Dette er også historien om USAs skam som segregeringslovene var i Sørstatene og hvordan de svarte ble sett på som annenrangs borgere og truslene og hatet dette nørte opp om.

 

Dette er en en utrolig velskrevet bok om forholdene i Sørstatene i USA, den er fortalt fra et helt annet perspektiv og boka er verdt å få med seg! Tilbake

 

Kjøp boka her

 

 

                                                                        Del på   

 

 

 

 

 

Siste 10

bokanmeldelser:

 

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

2. 13 timer, Deon Meyer

 

 

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

 

4. Mørkets rike, Barbara Demick

 

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

 

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

 

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

 

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

 

9.Frihet, Jonathan Franzen

 

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com