Brente skygger, Kamila Shamsie

 

Dette er en nydelig, litterær bragd som vil ta pusten fra deg i det øyeblikk du starter å lese! Den er vakkert skrevet og altoppslukende på en Salman Rushdiesk måte. Historien er både intelligent og intrikat, du klarer ikke å legge boken fra deg!

Handlingen starter i Nagasaki, Japan i 1945. Hiroko Tanaka er 21 år gammel da atombomben tilintetgjører alt som betyr noe i livet hennes. Hennes forlovede Konrad Weiss dør under den dramatiske og grusomme bomben.

Vi følger Hirokos historie etter atombomben. Hun er som en forvillet fugleunge uten noe tilhørlighet og i et forsøk på å lage et nytt liv for seg selv reiser hun til India og til sin døde forlovedes søster som hun aldri har møtt.

Skjebnen vil det slik at hun igjen finner kjærligheten med en muslim i et India på randen av et sammenbrudd. Storbritannia trekker seg ut av India etter mange år som koloniherrer, India og Pakistan deles og opptøyer mellom muslimer og hinduer fører til at Hiroko og hennes mann må flykte til Pakistan.

Skjebner, kulturer og fordommer vikles inn i hverandre, fortiden henter inn nåtiden og hver slutt har en ny begynnelse.

Dette var en fantastisk bok og jeg hadde ikke lyst til å bli ferdig med den! Boken må leses langsomt og nytes! Årets bok for meg så langt! Anbefales!

Tilbake

Kjøp boken hos Bokkilden

 

Del på   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eldre 

bokanmeldelser:

 

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

2. 13 timer, Deon Meyer

 

 

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

 

4. Mørkets rike, Barbara Demick

 

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

 

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

 

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

 

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

 

9.Frihet, Jonathan Franzen

 

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com