Et slag i ansiktet, Christos Tsiolkas

 

Dette er en heidundrende bok med et persongalleri som tatt ut av en annen verden og som man ikke vil glemme med det første. Karakterene er som tatt ut av et komplett dys funksjonelt samfunn hvor den ene latterligheten etter den andre overgår den andre.

Det er sol, varmt og grillfest i et middelsklassestrøk i Melbourne, Australia. Stemningen er på topp blant voksne og barn inntil en mann mister totalt besinnelsen og klapper til et 3 år gammelt barn som ikke er hans eget. Stemningen forandrer seg radikalt, og festen oppløses.

Foreldrene til gutten anmelder mannen til politiet som forårsaker en splittelse i vennegjengen og i familiene.

Vi følger historiene til flere av deltakerne på festen og deres syn på hendelsen og livene deres.

Hendelsen forårsaker en eksplosjon av innestengt sinne, frustrasjon, fortielser, sjalusi og drama blant en gruppe mennesker som alle er knyttet til hverandre gjennom vennskap, familie eller arbeid og som har tolerert å leve sammen på et overfladisk plan. Eksposjonen blir til et oppgulp av et iboende og langvarig undertrykt hat og nag som bare har ventet på å  få titte fram.

Dette var en underholdende og rasende festlig bok å lese, mest av alt fordi personkarakteristikkene er så til de grader gjennomført og levende gjort. Språket er nydelig og de 500 sidene bladde nesten seg selv. Denne boka må leses!

Hvis du likte Frihet av Jonathan Frantzen er dette noe du absolutt vil elske!

Tilbake

Kjøp boka her

 

Del på

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com