wwwwww 

                                                                            

Selv tausheten tar slutt, Ingrid Betancourt

 

Dette er en besettende og jævlig bok å lese, det er en bok som virkelig setter seg i marg og ben. Det er en murstein av en bok, men la deg ikke bli skremt av tyngden, boka er knakende godt skrevet og timene flyr av sted mens du lar deg rive med av menneskets verste sider.

Ingrid Betancourt ble bortført av FARC geriljaen i 2002, mens hun drev valgkamp for president embetet i Colombia. Dette er hennes historie om fangenskapet i den colombianske jungelen som varte i seks og et halvt år.

Det er menneskehetens verste sider som blir beskrevet og man blir sittende med en avsmak som blir vond å svelge bort. Fangene går gjennom de verste pinsler: de blir lenket fast med kjetting rundt halsen, de blir stengt inne i bur som dyr, de blir sultet og ydmyket på grensen av hva et legeme kan tåle.

Det mest utrolige er hvor sterk Ingrid er og hvordan hun slåss mot sine fangevoktere for å kunne fortsatt være et menneske. Det blir et nært vennskap blant noen av fangene samtidig som hun beskriver hvordan overlevelsesinstinktet iblant tar helt over for den medmenneskelighetlige siden.

Vi blir revet inn i hennes savn av sine to barn og mor som snakker med henne via en radiostasjon hver natt. Det stikker i hjerteroten og man føler med henne. Samtidig er det tanken på familien og minnene som holder henne oppe og får henne til å holde ut pinslene.

Dette er historien om hva mennesket kan gå gjennom av lidelser, tortur og ensomhet og fortsatt ha en tro og et håp på en nærstående frihet. Boka beskriver menneskets bunnløse frykt og uutgrunnelige natur på det verste.

Som sagt dette er en murstein av en bok på nesten 600 sider og det er ikke mange dødpunkter i boka. Det er en velskrevet bok som du får vondt i magen av å lese, du kjenner på kroppen hva fangene gjennomgår ved å være avskilt fra sine elskede familier samtidig som de går gjennom helvete på denne jord.

Anbefales! Tilbake

Kjøp boka her

 

                                                          Del på   

 

 

 

 

 

Siste 10  

bokanmeldelser:

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

2. 13 timer, Deon Meyer

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

4. Mørkets rike, Barbara Demick

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

9.Frihet, Jonathan Franzen

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

Følg bokanmeldelser på:

   

Bokanmeldelser.com