Lille stjerne, John Ajvide Lindqvist

Dette er forfatteren bak boka La den rette komme inn, som har blitt en internasjonal suksess i bok og filmversjon. Alt ligger til rette for at dette skal bli en ordentlig deilig leseropplevelse med hår som reiser seg i nakken og fingre som blir spist til blods.

Boka starter med et pang, du kommer fort inn i historien, setter deg godt til rette mens hele kroppen din klargjør seg for en skikkelig spennende ferd.

 

Dessverre lever den ikke helt opp til forventningene mine og pulsen raser fort ned til et normalt nivå hvor den mer eller mindre blir liggende gjennom resten av boka.

Boka handler om et spedbarn som blir funnet i en plastpose halvt nedgravd i skogen av Lennart, en fallert svensktoppartist. Da barnet skriker blir Lennart besatt og stum, skrikene som kommer fra jente barnet er en serie med klare og rene toner. Han tar med seg jenta hjem og gjemmer henne i kjelleren.

Theres blir eldre og det er noe som ikke stemmer med henne, noe udefinerbart som ikke er normalt. Hun har en utenomjordisk stemme som bringer mennesker ut av fatning.

Theres møter Theresa, den andre jenta som er hennes motstykke, sammen er de ekstremt farlige. Det er drap, allsang på grensen, svensktopper, idol og idoldyrkelse på kanten av det ekstreme.

Som sagt denne boka har alle ingrediensene til at det skal bli en heidundrene god leseropplevelse, men historien tar ikke helt av. Jeg sitter igjen med en følelse av at det er en helt grei skrekk / thriller underholdning som er glemt imorgen. Tilbake

Kjøp boka her

Del på   

 

 

 

 

Siste 10

bokanmeldelser:

 

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

2. 13 timer, Deon Meyer

 

 

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

 

4. Mørkets rike, Barbara Demick

 

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

 

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

 

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

 

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

 

9.Frihet, Jonathan Franzen

 

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

 

 

 

   

Bokanmeldelser.com