Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

Dette er lettlest kvinnelitteratur ikke helt på sitt beste men, underholdende nok til at du kan fordøye den og glemme den til neste dag.

Boka handler om den kvinnelige kinesiske kunstmaleren Pan Yuliang som ble solgt som prostituert til et Herlighetens hus bare 14 år gammel av sin egen onkel fordi han måtte betale ned en opiumsgjeld. 

Hun blir kjøpt fri fra prostitusjon av en ung embetsmann som blir forelsket i henne og blir hans konkubine. Hun blir en av landets første kvinnelige kunststudenter på Shanghais kunstakademi og fortsetter videre studier i Paris og Roma.

Det er en bok som omhandler frigjøring, kjærlighet, undertrykkelse av kvinner, kulturforskjeller og kunst. Historien i seg selv er interessant nok og språkbruken er bra nok, men jeg føler at jeg har lest dette før så for meg blir det en intetsigende bok som ikke helt klarte å vinne meg over og engasjere meg.

Det er mange som vil elske denne boka, den har fått et stort publikum og er en bestselger, men for meg var den dessverre en skuffelse. Tilbake

Kjøp boka her

                                              Del på  

 

Siste 10

bokanmeldelser:

 

1. Maleren fra Shanghai, Jennifer Cody Epstein

 

2. 13 timer, Deon Meyer

 

3. 3096 dager, Natascha Kampusch

 

4. Mørkets rike, Barbara Demick

 

5. Lille stjerne, John Ajvide Linqvist

 

6. Russisk vinter, Daphne Kalotay

 

7. Fordi jeg fortjener det? Kristin Oudmeyer

 

8. Nådens omkrets, Jørgen Brekke

 

9.Frihet, Jonathan Franzen

 

10. Malstrømmen, Frode Granhus

 

Bokanmeldelser.com