wwwwww 

                                                                            

Putin, Mannen uten ansikt - Masha Gessen

Handlingen er som tatt ut av en russisk spionthriller, med den forskjellen at her er det Russlands sittende president som er hovedaktøren.

Det er en veldokumentert og kritisk dokumentar om Vladimir Putin, hans maktbruk og metoder overfor kritiske røster.

Det er en skremmende reell bok om et Russland som har gått flere steg bakover i tid til en sovjet stat fra en svunnet og fryktsom tid. Menneskerettigheter og ytringsfrihet er strøket bort med et pennestrøk. Det er igjen sensur og frykt blant befolkningen.

Biografien belyser terroren og opprørene i Tjetsjenia, hvor nye kilder kan vise til at det er skremselspropaganda og delaktighet fra høyeste hold i Russland, selveste presidenten Putin.

En annen ting som blir belyst er de sterke båndene Putin fortsatt har til FSB (tidligere KGB), korrupsjon ved valgene og fengsling og drap på kristiske journalister og rike bedriftseiere.

Mens Vladimir Putin pusser opp sitt overdådige sommerpalass, blir forskjellene mellom eliten i samfunnet og de vanlige menneskene større og store deler av befolkningen sulter.

Dette er en bok som virkelig bør leses, det er en bok som er like spennende som en thriller. Den setter søkelyset på hvem Putin er som leder og hva han er villig til å gjøre for å tvinge sin vilje frem. Han blir omtalt som en meget innesluttet, farlig og beregnende mann. Tilbake

Kjøp boka her

Del på

 

 

 

 

 

Bokanmeldelser.com